Verslag VV schoonebeek 14-12-2008


S CHOONEBEEK V IERT V ICTORIE NA VERDIENDE WINST IN DERBY * CLUBORGAAN V.V.SCHOONEBEEK
DORPSBERICHTEN * LAATSTE CLUBBLAD 2008 * BAZAR 2009 !! * 35E JAARGANG *17 DECEMBER 2008, NR.1053
——————————————————————————————————————————————————
Na onderling overleg en ruggespraak met de selectie werd de lopende overeenkomst met trainer John Sijbom al in november met 1 seizoen verlengd. Schoonebeek waardeerde het besluit van Sijbom door Wijster met 4-0 te verslaan. De eerste helft kon Wijster het nog enigszins bijbenen en dacht na ruim een kwartier op voorsprong te komen, maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd. Direct daarop in de tegenaanval wist Schoonebeek wel te scoren, een voorzet van Johan Bos werd door Niek Rolink keihard in rechterkruising geschoten, 1-0. In de 59e minuut werd het 2-0, Robert Berens speelde Jan Willem Wubkes in, die schoot uit de draai onhoudbaar rechts in. In de 62e minuut werd het 3-0, Richard Heijne pikte attent de bal op in de Wijster verdediging, en maakte alleen voor de doelman geen fout. Het duurde tot de 89e minuut voordat de eindstand op het scorebord kwam, Jan Willem Wubkes kapte zijn tegenstander uit en plaatste de bal beheerst in het Wijster doel, 4-0. Fraaie doelpunten, geen kaarten, en achterin de nul; dat was de verheugde conclusie van trainer Sijbom na afloop. Door het jubileumfeest van KSC kreeg Schoonebeek een weekend rust tussendoor; goed voor het lichamelijk herstel en scherp trainend bereidde men zich voor op de uitwedstrijd tegen SVV’04 Bij SVV’04 hadden ze er alles aan gedaan om er een spektakelstuk van te maken, een voorwedstrijd van de meisjes (gewonnen door Schoonebeek,1-5), midwinterhoornblazers met een traditioneel concert en Marchien Weggemans presenteerde een prachtig gedicht. Hiervoor alle complimenten aan SVV’04.Maar daarna begon het echte mannenwerk, Schoonebeek probeerde direct vanaf de aftrap SVV onder druk te zetten en al in de eerste minuut stoorde Jan Willem Wubkes bijna met succes op doelman Bos. Hierna ontspon zich een interessante felle strijd die voornamelijk op het middenveld werd gestreden zonder dat er echte kansen werden gecreëerd. Schoonebeek bleef iets dreigender dan SVV’04 zo kon Jan Willem Wubkes een voorzet van Niek Rolink bij de 2e paal net niet binnen tikken. Maar ook SVV’04 kreeg een enkele kans, een vrije bal werd in 2e instantie net over gelobd. Het duurde tot de 37e minuut voordat de eerste echte gevaarlijke kans viel te noteren, deze leverde dan ook direct de voorsprong op voor Schoonebeek. Niek Rolink werd door Jan Willem Wubkes aan de linkerkant aangespeeld, oog in oog met doelman Bos maakte hij geen fout en schoof de bal beheerst in de verre hoek. Twee minuten later leek SVV’04 de stand alweer gelijk te trekken, maar Richard Heijne wist de bal van de doellijn te halen. Kort daarna probeerde Robert Berens op te rukken via de rechterkant maar hij werd door een ongecontroleerde actie van Jarno Gerrits gestuit, Berens moest hierdoor geblesseerd het veld verlaten. Met Gerrits was het ernstiger gesteld want hij werd per brancard van het veld gedragen na nog een OW te hebben ontvangen; gevreesd werd voor een kuitbeenbreuk maar dat viel achteraf mee, beterschap gewenst vanaf deze zijde. Vlak voor rust werd Edfrin Silvania binnen de 16 sterk gehinderd, de goed leidende scheidsrechter Holtrop gaf hiervoor een indirecte vrije bal op de achterlijn. Deze werd door Silvania uitstekend terug gelegd op de inkomende Joost Rolink die de bal in de rechterkruising caramboleerde, 0-2.De 2e helft drong SVV’04 begrijpelijk meer aan maar kreeg Schoonebeek kansen vanuit de counter hetgeen te weinig werd uitgebuit. Doelman Bos stond diverse malen de Schoonebeekaanvallers in de weg, zo kon hij een stiffie van Edfrin Silvania na een schitterende actie op achterlijn uit de lucht plukken, en wist hij een uitbraak van Jesper Swieters over rechts onschadelijk te maken. In de 83e minuut wist SVV’04 de aansluitingstreffer te scoren, een gerichte kopbal van Anne de Jonge, uit een voorzet vanaf achterlijn was teveel voor doelman Leferink, 1-2. Direct daarna kreeg SVV’04 een indirecte vrije bal; de bal ging er in één keer in en werd dus afgekeurd. Drie minuten voor tijd viel de beslissing, Niek Rolink ging weer alleen op doelman Bos af maar werd onreglementair binnen de beruchte lijnen neergehaald. De toegekende strafschop werd door aanvoerder Jesper Swieters benut, 1-3. In de 89e minuut kreeg SVV’04 toch nog hoop, Dennis Gommer streepte een afgeketste bal in de rebound binnen en bepaalde de eindstand zo op 2-3. De punten gingen uiteindelijk terecht op basis van de scherpe strijdwijze en wedstrijdmentaliteit van de Schoonebeekspelers mee naar Nieuw Schoonebeek. Maar de grote winnaar was het in grote getale (500?)opgekomen publiek dat heeft kunnen smullen van een boeiend duel dat op het scherpst van de snede werd gestreden. Haaks daarop stond dan ook het verslag van Wim Wesselink waar meer teleurstelling van afdroop i.p.v.een reeële weergave van de derby te geven. Termen als “gerommel” bij de openingsgoal, sintkadootje bij de pennel, en Schoonebeek “de gelukkigste”ploeg” zijn tegen beter weten in en sloegen nergens op. Tevens refereert hij geheel ten onrechte naar trainer Sijbom. die gewoon een nieuwe wergever heeft en bij de ene baas heb je het beter naar de zin dan bij een (vroegere) andere. Feliciteren wij eerst nog even Rik Büter en Marije Broens met de geboorte van hun dochter Robine. Sch.beek 2 won met 8-3 van Ruinerwold 2,met 3-5 van Valthermond 2, en verloor met 3-2 van Ruinen 2,OW André Herbers. Sch.beek 3 verloor met 2-1 van Bargeres 3(e.d.), won met 2-1 van Sleen 3,dpt Marcl Lambers, Maarten Homan,en verloor met 3-1 van ZBC 4,dpt Bob Lohuis. Sch.beek 4 speelde 0-0 tegen KSC 3 en verloor met 2-3 van Protos 3. Dames verloren met 3-1 van Sc.Erica. BAZAR ZA.31/1.EN ZO.1/2 IN DE ZWARTE RACKER
———————————————————————————————————————————————————————-
WIE DE JEUGD TRAINT HEEFT DE TOEKOMST De KNVB en Schoonebeek organiseren voorjaar 2009 een cursus PUPILLENTRAINER op Sportpark De Gruinte. Centraal staat: trainen en coachen van jeugdspelers van 5 tot 14 jaar. Op 8 donderdagavonden,1900-2200 uur, van 5 maart tm 14 mei(diploma-uitreiking). De cursus is vooral praktijkgericht dus trainen op het veld, trainingen bezoeken, en coachen van pupillen. Maximum aantal deelnemers is 16. Alle informatie en opgave voor deze cursus bij Hans Wenneker,0524-542209. Tot uiterlijk 31 december 2008.
——————————————————————————————————————————————————-
RUMAH PEMUDA PRESENTEERT: “DIE SCHWEINE VON HEUTE SIND DIE SCHINKEN VON MORGEN”
Vertoning op za.17 januari 2009; vvk vanaf 20 dec. bij Rumah,De Spinde,en SLIM. Entreekosten 5 euro p.p.
——————————————————————————————————————————————————-
TWEETYPARTY 31 DEGEMBER TWEETYPARTY Verwarmde tent ijsbaan open 23.00 uur; tm 15 jaar 5 euro; vanaf 16 jaar 7,50 euro; kaarten verkrijgbaar bij De Spinde, Rumah Pemuda, en SLIM !!!
——————————————————————————————————————————————————-
180 of WAN-HONDRED-EN-EETTIE !!!!! Zondag 18 januari 2009 vindt weer het jaarlijks dartevenement plaats in
De Spinde, het OPEN NIEUW SCHOONEBEEKER DARTKAMP.Opgave via 540755 maar liever aan de tap.
——————————————————————————————————————————————————-
HET BESTUUR WENST IEDEREEN PRETTIGE KERSTDAGEN EN EEN VOORSPOEDIG EN SPORTIEF 2009
=====================================================================================